Individuele Chakratherapie

In onze westerse hectische wereld waarbij het accent wordt gelegd op “het denken” en materiële rijkdom, voelen vele mensen zich van binnen ongelukkig en lopen vast. Gelukkig is de laatste jaren een omwenteling gaande en zien we dat het Westen de spirituele rijkdom van het Oosten steeds meer gaat integreren. In deze hectische tijd waarin alles zo snel mogelijk moet in een zo kort mogelijke tijd ontstaat er een verlangen naar een andere manier van leven. 
 

Energetische chakra therapie

Energetische Chakratherapie is een vrij nieuwe vorm van lichaamsgerichte therapie. De therapie komt voort uit de filosofie en het werk van de Amerikaanse psycholoog en filosoof Anodea Judith waarin ze de oosterse lichaamswijsheid samenbrengt met de westerse psychologie. Een verrijkende combinatie waarbinnen de energetisch chakratherapeut(e) samen met de cliënt een zoektocht begint naar de verbinding van lichaam, geest en energie waardoor balans en heelwording kan worden bereikt.

In de Energetische Chakratherapie wordt gebruikt gemaakt van onder ander lichaamswerk in de vorm van yoga-, ademhaling-, en bio-energetische oefeningen, aura/ chakra-reading en healing, Chakra massage, meditaties, visualisaties, mantrazingen en therapeutische gesprekken. 
 

Voor wie? Wanneer kan energetische chakra therapie iets voor jou betekenen?

Mogelijk loop je al een tijdje met fysieke klachten die je niet thuis kunt brengen of heb je het gevoel vast te zitten. Misschien leef je vanuit je hoofd en kun je niet (meer) bij je gevoel komen. 
Je wilt er eigenlijk heel graag wat aan doen maar weet nog niet precies wat.
Kijk eens of jij jezelf kunt vinden in de hieronder beschreven situaties: 

Je hebt gezondheidsproblemen zoals buikpijn, moeheid, burn out, onderrugklachten, spijsverteringsproblemen, fybromyalgie, hyperventilatie of migraine, waar geen medische verklaring of behandeling voor is gevonden. Je voelt je vaak uitgeput, je hebt geen energie meer, je bent onrustig en je kunt niet meer slapen.
Misschien heb je vaak last van koude voeten. Je hebt om de haverklap maagpijn en de spieren in je lichaam lijken verkrampt waardoor jij je niet meer kunt ontspannen. Het kan zijn dat jij je regelmatig duizelig voelt en vaak hoofdpijn ervaart. Je nek en schouders zitten vast en je bemerkt een voorover gebogen houding. En keer op keer is daar die blaasontsteking weer!
Je lichaam vertelt je dat er iets niet klopt. 

Je hebt last van emotionele spanningen, angst, somberheid, concentratieproblemen, je piekert teveel, je voelt je onzeker of waardeloos en je hebt moeite met sociale contacten en/of lichamelijk contact. Het kan zijn dat je moeilijk nee kunt zeggen en dat je negatief denkt over je zichzelf en/of over je lichaam. Vaak kun je niet op je woorden komen, zit je keel dicht en zeg je maar niets. Of je hebt een traumatische ervaring gehad en je hebt moeite om dit alleen te verwerken. 
Alléén praten over je problemen werkt niet en het verstandelijk benaderen van je problemen biedt ook geen oplossing.

Graag wil je aan jezelf werken om de kwaliteit van je leven te verbeteren en zodoende weer in balans te komen. Door te leren ontspannen en te gronden wil je het contact met je lichaam en je gevoel weer herstellen. Ook wil je leren voelen wat er innerlijk speelt en waar eventuele blokkades zitten. Je wilt deze blokkades leren kennen, waar ze vandaan komen en hoe je ze los moet leren laten. Het uiteindelijke doel is het bewust worden van je lichaam en geest waardoor je beter gaat functioneren als geheel, zowel op emotioneel, mentaal, fysiek als energetisch vlak.
 

Hoe gaan we te werk?

Nadat we een afspraak hebben gemaakt, stuur ik je voorafgaand aan de eerste sessie (intake gesprek) een intake formulier die je op je gemak thuis in kunt vullen. Het ingevulde formulier neem je mee naar de eerste (intake) sessie en gaan we samen bespreken. In de tweede sessie heb ik een dialoog met je fysieke lichaam, waarbij je gaat zien hoe je lichaam uitdrukking gaat brengen, hoe jij je leven ervaart. Aan de hand van de informatie uit sessie één en twee gaan we gezamelijk een behandelingsplan opstellen. 

Hoeveel behandelingen er nodig zijn is van tevoren niet te zeggen. Door regelmaat in de behandelingen wordt het beste resultaat bereikt. We starten met één keer in de week en gedurende de periode kunnen we kijken of één keer per maand voldoende is om het gewenste resultaat te bereiken of te behouden.

Een sessie duurt meestal 60 minuten (op verzoek 90 minuten). Samen kijken we per sessie of er vervolg behandelingen nodig zijn of dat er door moet worden verwezen naar andere specialisten.
Energetische Chakra Therapie is geen vervanging van de reguliere medische zorg, wel kan het ondersteunend en/of aanvullend werken.

Energetische Chakra Therapie gaat op afspraak.
Heb je vragen of wil je een afspraak maken?

Klik dan op de button 'Contact'.

SYLVIA heeft mij d.m.v. individuele coaching inzicht gegeven in mijn denken, voelen en handelen. Ik heb dit als zeer positief en prettig ervaren. Haar manier van coachen is natuurlijk, afwisselend en realistisch. De yoga-elementen kwamen hierbij goed van pas en gaven mijzelf continue terug hoe belangrijk het voelen is. Er was iedere keer voldoende ruimte voor eigen inbreng en eigen leerpunten. Iedere afspraak bij haar voelde prettig en gaf weer nieuwe energie om verder te gaan. SYLVIA BEDANKT

Debby Oude Luttikhuis

Ongeveer een jaar lang heb ik individuele chakra therapie bij Sylvia gevolgd. Mijn leerdoel was om meer bij mijn gevoel te komen, zodat ik er meer naar kan luisteren. Wat in sommige situaties nog steeds lastig blijft ;)

Door de yogalessen ben ik erachter gekomen dat de yoga die Sylvia geeft mij helpt om te leren ontspannen en meer in contact te komen met mijn gevoel. De reden om bij Sylvia aan te kloppen voor de individuele chakra therapie was dat ik worstelde met diverse grote levensvragen. Ik merkte dat ik mijzelf "kwijtraakte". Zij heeft mij geholpen door vooral mijzelf aan het werk te zetten en bewust te worden. Dit door diverse oefeningen en opdrachten. Ik heb de sessies als erg prettig ervaren en soms ook zelfs heel bijzonder. Als je het gevoel hebt dat Sylvia jou kan helpen zou ik de therapie zeker aanraden!

Hiske Ouwerkerk

Al langere tijd dacht ik er over om bij Sylvia de individuele therapie te gaan volgen, maar altijd dacht ik ‘ach, zo erg is het met mij niet, totdat ik toch besloot om met mijn verkeerde ademhaling/ hyperventilatie (in steeds terugkerende periodes) bij Sylvia om hulp te vragen’. 

Sylvia ’s aanpak was heel fijn, haar niet-oordelende luisteren, de combinatie van voelen, denken en bezig zijn met het lijf was voor mij heel prettig. Ik kwam achter dingen van mij zelf die ik niet (meer) wist, bleek bijvoorbeeld veel te moeten van mezelf, deze spiegel was een hele belangrijke eyeopener. Met behulp van de huiswerkopdrachten en oefeningen nam ik mezelf ook serieus en gaf ik mezelf de tijd en ruimte erachter te komen wat voor mij werkt. Keuzes maken werd daardoor een stuk makkelijker, lijkt alsof ik nog beter op mijn intuïtie durf te vertrouwen. En het belangrijkste…mijn ademhaling gaat weer vanzelf, zoals het hoort natuurlijk, dat is wel het mooiste cadeau wat ik mezelf heb kunnen geven. Sylvia bedankt!!

Hellen Kotte

Please reload

© 2020 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal