© 2017 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal

Meditatielessen

De meditatielessen die door Yoga Oldenzaal worden gegeven zijn afgeleid van een basistraining die te vinden is in boeddhistische kloosters, maar wel wat aangepast aan de westerse samenleving.
Je leert in deze lessen om te gaan met meditatie en dit toe te passen in je eigen dagelijkse leven. Het geeft een stukje ontwikkeling in je bewustzijn en in je alertheid. Door te mediteren zul jij je steeds meer bewust worden van je lichaam, je zintuigen, je gedachten en je gevoelens. 

Het zijn voornamelijk aandacht-meditaties, ook wel vipassana (= de dingen zien zoals ze werkelijk zijn) genoemd. Je leert door deze aandacht-meditaties helder aanwezig te zijn in het hier en nu, een manier om tot rust te komen in de drukke wereld van alledag. 

Door te leren mediteren wordt je uitgenodigd om echt wakker te worden. Waar kun je dan wakker in worden? 
Je kunt wakker worden door in te zien dat als jij je vast klampt aan fijne dingen en bang bent voor akelige dingen dit op den duur niet tot vrede, stilte, kalmte of gezondheid brengt. Door te mediteren leer jij je aandacht te bewegen van al je gedachten en overtuigingen naar een plek van rust en stilte in je eigen lichaam.
Je gaat merken hoe je lichaam en je gedachtenwereld samenwerken, waardoor je daarmee anders en wijzer om kunt gaan. 

Meditatie vermindert stress en werkt helend op je lijf. Het brengt je denken en je voelen in balans. Verder helpt het je om meer in het nu te leven en om de mensen met wie jij omgaat en de wereld duidelijker waar te nemen. 
Dus als jij gaat wandelen in het bos, ben jij ook écht in het bos; je voelt de grond onder je, je ruikt het mos en je ziet de bomen i.p.v. te piekeren over de rekeningen die je nog moet betalen of de zorgen binnen je werkkring of datgene wat je vanochtend is overkomen. Je leert om te zijn waar je bent. 

Spreekt deze tekst je aan en heb je misschien wel eens met het idee gelopen om te gaan mediteren, maar wist je eigenlijk niet zo goed hoe te beginnen? Met deze eenvoudige meditatielessen kun je (ook in je dagelijkse leven) een heel makkelijke start maken!! 
 

Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen (Swami Satchidananda)

Wat neem je mee naar de les?

Draag ruime, soepel zittende kleding. Neem een trui/vest, warme sokken en een fleecedeken mee om warm te blijven in de meditatiezit....en een GROTE badhandoek voor op het matje (matten en kussens zijn aanwezig)!