Wie geeft er les?

Ik ben Sylvia Olde Scholtenhuis, ik ben getrouwd en heb 2 kinderen. In 2003 zat ik in een wat moeilijker periode. Ik had last van hyperventilatie, ik was gejaagd, kon geen rust meer vinden. Ik zat absoluut niet lekker meer in mijn vel. Een collega adviseerde me om yoga te gaan doen. Zo gezegd, zo gedaan. Ik heb 2 jaar lang yogalessen gevolgd en hierdoor kwam ik langzaam weer bij mezelf.

Ik werd zo enthousiast dat ik in september 2005 bij de Stichting Purusha te Hellendoorn de 4-jarige yogadocentenopleiding ben gaan volgen. Destijds zagen de docenten van de opleiding mijn passie voor yoga en hebben me tijdens de opleiding gestimuleerd om alvast yogalessen te gaan geven onder hun supervisie. Hierdoor ben ik vanaf 2006 yogalessen gaan geven en met heel veel plezier!

Naast de yogadocentenopleiding heb ik in 2007/2008 de specialisatie zwangerschapsyoga en babymassage gedaan.

Aangezien ik binnen de yogadocentenopleiding veel kennis kreeg aangereikt over de chakras (zie workshops) en ik me hierin meer wilde gaan verdiepen, ben ik vanaf 2009 bij Lichtfontein in Appelscha de opleiding tot Energetisch Chakra Therapeut(e) gaan volgen. Inclusief twee jaartrainingen; de Chakra Jaartraining waarin ik mijn eigen Chakrasysteem heb onderzocht en de Chakra psychologie waarin ik onder andere de therapeutische toepassingen van het chakrasysteem heb eigen gemaakt. Aansluitend volgde ik de specialisaties Chakra healing en Chakra massage. In juli ’13 heb ik de jaartrainingen en specialisaties afgerond en ben ik op dit moment ook individueel met mensen aan het werk en geef ik daarnaast Chakra Jaartrainingen.

In februari 2016 heb ik de Retreat Coach Cursus bij Nannet van der Ham gevolgd. Deze cursus heeft tot een goede en prettige samenwerking geleid met de Wellnessorganisatie Puurenkuur, waar ik Yogaweekenden, Meditatieweekenden en Chakra Yoga midweken verzorg.

Ik ben aangesloten bij SYN, Stichting Samenwerkende Docenten Raja Yoga. Daarnaast moet ik als therapeut voldoen aan de Wkkgz (Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg) door aangesloten te zijn bij een erkende geschillencommissie. Dit heb ik gerealiseerd via de beroepsvereniging Nibig onder registratienummer 528604.

Ik heb een verpleegkundige achtergrond en heb lange tijd gewerkt als medisch secretaresse op de kraamafdeling van het SMT in Hengelo. Aangezien ik me geheel op mijn passie wilde gaan richten en mijn hart ben gaan volgen ben ik in oktober 2008 gestopt met deze baan.

Inmiddels kan ik zeggen dat mijn keuze juist is geweest en dat ik, door het pad van yoga te bewandelen samen met de mensen die mee willen, verder mag groeien.

''Als je tot rust komt en al je zorgen laat wegvloeien, zal de liefde de lege ruimte vullen. Zo simpel is het.''
Marianne Williamson

.

Sylvia Olde Scholtenhuis

© 2020 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal