© 2020 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal

Jaartrainingen

I.v.m. een groeiende belangstelling voor spiritualiteit, intuïtie, zelfkennis en de chakra's zal ik over deze thema's binnenkort een Jaartraining gaan geven!!
De Jaartraining zal worden gegeven op 9 zaterdagen met als start zaterdag 28 maart 2020. Save the date!!
De datum voor de Introductie ochtend over deze Jaartraining volgt nog.
Houdt deze website in de gaten voor nieuws hieromtrent!


 

Wat zijn chakra's?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. Het zijn energetische draaikolken die zich bevinden in het energieveld die ons fysieke lichaam doordringt en omsluit. Ze nemen energieën op uit onze omgeving (natuur, planten, dieren, medemensen..), verzamelen deze energieën en worden omgezet en gebruikt voor lichamelijke, psychische en geestelijke processen.  
Ze zijn verticaal gerangschikt vanaf het staartbeen tot aan het topje van ons hoofd en je kunt ze zien als bewustzijnsniveaus (zie hieronder welk bewustzijnsniveau bij welk chakra hoort). 
De chakra's corresponderen op fysiek niveau met het centrale zenuwstelsel, met de klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting. Je kunt een chakra dus zien als een soort van energiecentrum die een belangrijke rol speelt bij het welzijn van lichaam en geest.

Door tal van oorzaken kunnen chakra's geblokkeerd raken. Een chakra kan open of gesloten zijn, overactief of te weinig actief of allerlei stadia daartussen in. Hoe jij in je vel zit, hoe je omgaat met emoties of hoe je handelend optreedt, heeft invloed op hoe de energieën in je chakra's stromen.Chakra                        Levensgebied
-Aardechakra             -Overleving
-Waterchakra             -Emoties, seksualiteit
-Vuurchakra                -Macht, wil
-Hartchakra                -Liefde, relaties 
-Keelchakra                -Communicatie
-Voorhoofdchakra      -Intuïtie  
-Kruinchakra               -Bewustzijn  


Houdt de pagina Nieuws in de gaten voor de Jaartrainingen!