© 2017 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal

Workshops

DE CHAKRA'S, EEN ONTDEKKINGSREIS!

I.v.m. een groeiende belangstelling voor de chakra's waarover ik in mijn yogalessen veel informatie geef, verzorg ik een paar keer per jaar workshops over de chakra's voor meer verdieping. Elke workshop staat in het teken van een bepaalde chakra. D.m.v meditatie, lichamelijke oefeningen, gesprekken, kunst, muziek en dans ga jij je chakra's ontdekken en leer je jezelf steeds beter kennen.
 

WAT ZIJN CHAKRAS?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. Het zijn energetische draaikolken die zich bevinden in het energieveld die ons fysieke lichaam doordringt en omsluit. Ze nemen energieën op uit onze omgeving (natuur, planten, dieren, medemensen..), verzamelen deze energieën en worden omgezet en gebruikt voor lichamelijke, psychische en geestelijke processen.  
Ze zijn verticaal gerangschikt vanaf het staartbeen tot aan het topje van ons hoofd en je kunt ze zien als bewustzijnsniveaus (zie hieronder welk bewustzijnsniveau bij welk chakra hoort). 
De chakra's corresponderen op fysiek niveau met het centrale zenuwstelsel, met de klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting. Je kunt een chakra dus zien als een soort van energiecentrum die een belangrijke rol speelt bij het welzijn van lichaam en geest.

Door tal van oorzaken kunnen chakra's geblokkeerd raken. Een chakra kan open of gesloten zijn, overactief of te weinig actief of allerlei stadia daartussen in. Hoe jij in je vel zit, hoe je omgaat met emoties of hoe je handelend optreedt, heeft invloed op hoe de energieën in je chakra's stromen.

CHAKRA                    LEVENSGEBIED
-Aardechakra             -Overleving
-Waterchakra             -Emoties, seksualiteit
-Vuurchakra                -Macht, wil
-Hartchakra                -Liefde, relaties 
-Keelchakra                -Communicatie
-Voorhoofdchakra      -Intuïtie  
-Kruinchakra               -Bewustzijn  

Houdt de pagina Nieuws in de gaten voor de workshops!