Jaartrainingen

JAARTRAINING : START 15 JUNI 2020
“HET CHAKRASYSTEEM ALS SLEUTEL TOT KENNIS EN GEESTELIJKE GROEI”
Deze jaartraining gaat over een onderwerp dat normalerwijze als spiritueel en zweverig wordt gezien. Ik wil nu juíst graag de andere kant ervan laten zien en hoe nauw het verbonden is met ons gewone leven.
Zoals ik al schreef in mijn stukje over ‘mijn ontmoeting met de chakra’s’ is zelfervaring door praktisch bezig te zijn de beste leermeester en ga je hierdoor je spirituele natuur met aandacht leren zien en waarderen.
Het is een Jaartraining waarin het genieten en het plezier op de voorgrond komt. Er is geen competitie, er zijn geen diploma's of vastgestelde einddoelen.  
 

WAAR GAAN WE MEE BEZIG?
o Je gaat je eigen chakra systeem verkennen waardoor je zelfkennis ontwikkelt.

o Met behulp van meditatie, yoga, bio-energetische oefeningen, rituelen, kunst, healing, massage, muziek, dans en schilder/teken oefeningen kun je actief gaan werken aan persoonlijke groei en transformatie, op zowel fysiek, mentaal als spiritueel gebied.

o We gaan niet alleen onze binnenwereld onderzoeken maar ook onze buitenwereld waardoor je niet alleen jezelf beter leert kennen maar ook de leefwereld van de ander.

o We gaan het chakra systeem verkennen op een intuïtieve manier met ondersteuning en verdieping van de theorie en wijsheid van Anodea Judith; Amerikaanse auteur, therapeut en trainer op het gebied van chakra's, bodymind-integration en yoga.


NA DEZE JAARTRAINING KUN JIJ:
o De kracht en de energie van elk chakra aanvoelen, hoe ze werken en wat ze willen bereiken.

 

o Je eigen Chakra Systeem begrijpen waardoor jij jezelf beter hebt (en gaat) leren kennen.

o Doelgericht met het Chakra systeem werken.

o Jouw kennis over de Chakraleer integreren in je eigen leven.

o Zelf een Chakra cursus opzetten binnen jouw unieke vakgebied.

o De opgedane technieken voor groei en transformatie toepassen in een coaching, yoga, massage, creatieve, spirituele of holistische praktijk.   


DUUR EN TIJD:
9 zaterdagen in 2020 van 9.30 t/m 16.00 uur: VOL!
- 20 juni - 29 aug - 26 sept - 24 okt - 28 nov - 12 dec 2020 - 9 jan 2021 - 6 febr 2021 - 6 mrt 2021.
9 maandagen in 2020 van 9.30 t/m 16.00 uur: 
-15 juni - 31 aug - 28 sept - 26 okt - 30 nov - 14 dec 2020 - 11 jan 2021 - 8 febr 2021 - 8 mrt 2021.

WAAR:
In de yogaruimte (Zorgboerderij Sleiderink) aan de Harbertweg 1, 7588 RD in Beuningen (OV).

KOSTEN:
De investering is 95 euro per dag zonder btw. Dit is inclusief lesmateriaal, een persoonlijke Chakra Coaching Sessie, thee, koffie met wat lekkers en een uitgebreide (vegetarische) lunch.

Je mag deze training per dag betalen of in één keer.


KOM JE VAN VER?
Dicht in de buurt van de yogaruimte zijn heerlijke B&B adresjes te vinden:

https://www.bedandbreakfast.nl/bed-and-breakfast-nl/beuningen/nederland/c2759015​


 Wat zijn chakra's?

Het woord chakra komt uit het Sanskriet, en wordt vertaald met wiel of schijf. Het zijn energetische draaikolken die zich bevinden in het energieveld die ons fysieke lichaam doordringt en omsluit. Ze nemen energieën op uit onze omgeving (natuur, planten, dieren, medemensen..), verzamelen deze energieën en worden omgezet en gebruikt voor lichamelijke, psychische en geestelijke processen.  
Ze zijn verticaal gerangschikt vanaf het staartbeen tot aan het topje van ons hoofd en je kunt ze zien als bewustzijnsniveaus (zie hieronder welk bewustzijnsniveau bij welk chakra hoort). 
De chakra's corresponderen op fysiek niveau met het centrale zenuwstelsel, met de klieren van het endocriene systeem, en met verschillende lichamelijke processen zoals ademen, voedsel verteren of voortplanting. Je kunt een chakra dus zien als een soort van energiecentrum die een belangrijke rol speelt bij het welzijn van lichaam en geest.

Door tal van oorzaken kunnen chakra's geblokkeerd raken. Een chakra kan open of gesloten zijn, overactief of te weinig actief of allerlei stadia daartussen in. Hoe jij in je vel zit, hoe je omgaat met emoties of hoe je handelend optreedt, heeft invloed op hoe de energieën in je chakra's stromen.Chakra                        Levensgebied
-Aardechakra             -Overleving
-Waterchakra             -Emoties, seksualiteit
-Vuurchakra                -Macht, wil
-Hartchakra                -Liefde, relaties 
-Keelchakra                -Communicatie
-Voorhoofdchakra      -Intuïtie  
-Kruinchakra               -Bewustzijn   

Mijn ontmoeting met de Chakra’s.

Ik ben van jongs af aan al omringd geweest door spiritualiteit. Mijn moeder en haar broer beoefenden in mijn jeugdjaren al yoga; als ik in de ochtend voor mijn ontbijt naar beneden kwam stond mijn moeder op haar hoofd in de keuken, hahaha....dat was heel normaal....En mijn oom reisde met zijn rugzak en tentje door het Himalaya gebergte om daar wijze yogi's te ontmoeten. Hierdoor ontwikkelde ik een open mind voor alles wat te maken had met spiritualiteit.
In de bibliotheek, waar ik vaak te vinden was, ging mijn liefde uit naar sprookjesboeken. Maar toen ik ouder werd zat ik met mijn neus in de  psychologische, filosofische en spirituele boeken. Daar kwam ik ook Chakra boeken tegen, maar ze zeiden me niets en ik vond ze zweverig en veel te ingewikkeld... Maar tegelijkertijd wist ik dat de Chakra’s me later nog zouden gaan roepen...het wás nog niet zo ver...
In mijn yogadocenten opleiding lieten de Chakra’s zich opnieuw zien omdat mijn yogadocente het belangrijk vond om naast het mentale en fysieke lichaam ook het energetische lichaam te leren kennen, die (weet ik nu) niet van elkaar te scheiden zijn. Langzaamaan drong het tot mij door waarom ik altijd een blaasontsteking en een pijnlijke stijve onderrug had. Ik zag ineens het onthutsende verband tussen het tweede chakra (het gebied van beweging en emoties), het vasthouden van mijn emoties en mijn fysieke klachten (de aangedane organen en lichaamsdelen corresponderen namelijk met het desbetreffende chakra). Het was (en is nog steeds) een openbaring voor mij! Ik wilde daarna álles weten over de Chakra’s en vond verdieping in de opleiding tot Energetisch Chakra Therapeut. Ik heb daarin mijn eigen Chakrasysteem kunnen onderzoeken en kwam hierin mijn échte zelf tegen; mijn talenten, mijn spiritualiteit, mijn intuïtie, mijn schoonheid, maar ook mijn kwetsbaarheid, mijn angst, mijn boosheid, mijn verdriet, mijn schaduwkanten…..pffff…dat was niet makkelijk. Ook kwam ik mijn (energetische) patronen tegen waar ik in vast zat. Maar het mocht er allemaal zijn, want dat was ík op dat moment. Ik heb mezelf mogen voelen en ervaren. En door de inzichten die ik middels het chakrasysteem en de goede coaching ontving  kon ik vooruit, ik kon transformeren, groeien en vervolgens ook bij anderen de vinger op de zere plek leggen en ze helpen hún (energetische) patronen te leren vinden. Zelfervaring heeft me zoveel gebracht! Meer als de woorden van een ander in een boek, tijdens een les, lezing of therapeuten sessie.
Bij Anodea Judith ; de schrijfster van acht boeken over de aspecten van healing, psychologie, spiritualiteit, sociale verandering en yoga, gezien vanuit het systeem van de energetische centra bekend als de chakra’s, volgde ik meerdere seminars en workshops. En nú is de tijd daar om mijn kennis met jullie te delen. Ik vind het héél erg spannend (ik begin nu al te zweten en krijg koude handen…) maar ik voel in alles dat het goed is :).
Mijn Chakra kennis wil ik gaan delen in een Jaartraining van 9 zaterdagen waarin deelnemers gaan werken met hun eigen chakra systeem.
Op zaterdag 29 februari geef ik van 9.30 t/m 12.30 uur een Introductie Ochtend waarin je kennis kunt maken met wie ik ben, waarin ik uitgebreid zal aangeven waar de Jaartraining over gaat en zal vertellen wat we gaan doen.

Sylvia

© 2020 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal