Zwangerschapsyoga

De zwangerschap
De zwangerschap is voor aanstaande ouders een periode van verwondering, blijdschap en geluk. Het is echter ook een periode van grote verandering op lichamelijk, emotioneel en relationeel gebied.
 

Zwangerschapsyoga is een vorm van yoga waarbij de aanstaande ouders via een natuurlijke en ontspannen weg worden voorbereid op de veranderingen in deze periode en op de komst van hun kindje.
 

Door yoga te beoefenen breng je balans en bewustzijn in je zwangerschap. Hierdoor kunnen dagelijkse spanningen verminderen, waardoor je lichaam voor je kindje een veel prettiger omgeving wordt. De ontspanning en rust die hieruit voortvloeien, zal je kindje als intense vrede ervaren.

Binnen de zwangerschapsyoga wordt er aandacht besteed aan:

Concentratieoefeningen
Concentratieoefeningen brengen het denken tot rust.
Als je als aanstaande moeder de tijd neemt om je gedachten tot rust te brengen, worden de rustgevende veranderingen overgebracht op je baby.
Ook helpen deze oefeningen je beter naar jezelf en je lichaam te luisteren.

Lichamelijke oefeningen (asanas)
Deze oefeningen zullen je lichaam en bekken soepeler maken en je spieren in conditie houden, waardoor de bevalling gemakkelijker zal verlopen.

Ademhalingsoefeningen
Een goede ademhaling geeft rust en evenwicht. Het bevordert zelfvertrouwen, waardoor er meer kracht naar boven komt. Je leert verschillende technieken, zoals de diepe buikademhaling, de flankademhaling en de roosademhaling.

Ontspanningsoefeningen / visualisatieoefeningen
Een ontspannen lichaam laat je meer genieten van de zwangerschap en laat de geboorte soepeler verlopen. Via visualisatieoefeningen en oefeningen met muziek, leer je contact maken met je kindje.

 

Het “Yoga Mama Massage” voordeel-arrangement

Beauty Salon Dianne in Oldenzaal en Yoga Oldenzaal in Beuningen hebben een heerlijk “Yoga Mama Massage” voordeel-arrangement samengesteld voor aanstaande mama’s. Door de lessen zwangerschapsyoga te combineren met heerlijke zwangerschapsmassages en/of massages na de bevalling kan je nog meer ontspannen!

Voor wie?

Om deel te nemen aan de cursus heb je geen yoga-ervaring nodig !
 

Wanneer?

Je kunt beginnen met zwangerschapsyoga vanaf de derde maand van de zwangerschap. De meeste dames beginnen zo rond hun 20ste week met zwangerschapsyoga, maar er zijn ook dames die eerder beginnen i.v.m. rug, ademhalings en/of spanningsklachten.
De eerstvolgende datum wanneer er weer nieuwe cursisten in kunnen stromen valt op donderdag 7 mei 2020!
I.v.m. nieuwe yoga coach trajecten zullen de zwangerschapsyogalessen na de zomervakantie worden beëindigd
 

Wat neem je mee naar de les?

Draag ruim, soepel zittende kleding.

Neem een trui / vest, warme sokken en een fleecedeken mee om warm te blijven tijdens de ontspanning/visualisatieoefening.....en een GROTE bandhanddoek om op te liggen (matten en kussens zijn aanwezig).

De zwangerschapsyogacursus bestaat uit 10 lessen met een vast programma die je in 10 weken aaneensluitend volgt. Gemiste lessen kunnen in overleg in een volgend lesblok ingehaald worden. Je volgt de lessen op de donderdagavond van 18.45 t/m 20.15 uur. De kosten voor de cursus zijn 120 euro inclusief 2 partnerlessen.

 

© 2020 Yoga Oldenzaal  |  yoga.oldenzaal@gmail.com  | Privacyverklaring

  • Facebook Yoga Oldenzaal